Home

Eenden vluchten

Foto Album

 

D.O.S.sier

Links

 

Duck-Side Forum 

Voor en door supporters

  

Uitslagen  Standen

 

      In gesprek met  Erik Rotman

                    Na een lang en zenuwslopend seizoen 2005 - 2006 een interview met Erik Rotman. Terwijl Zweden en Engeland tijdens het WK om de groepswinst strijden, is de 20-jarige aanwinst te gast op de redactie van de Duck-side. Erik Rotman (Kampen, 20 januari 1986) startte bij de F-jeugd van DOS Kampen en via F3, F2 belandde hij in F1. Vervolgens doorliep hij als middenvelder alle standaardelftallen bij de geel/zwarten. Vanaf de B1 speelt hij centraal in de achterhoede. Op 18-jarige leeftijd debuteerde hij in DOS Kampen 1 op Urk. Het afgelopen seizoen speelde hij zich in de picture bij FC Zwolle. De club waar hij op 1 juli 2006 zich voor de eerste training meldt.

   

 

   ALLEREERST GEFELICITEERD MET JE OVERSTAP NAAR FC ZWOLLE. HOE GROOT WAS DE VERRASSING IN HUIZE ROTMAN TOEN GERALD VAN DEN BELT AAN DE TELEFOON HING?

“Omstreeks februari 2006 belde hij. Wij dachten dat hij voor een stageweek belde. Daar had hij mij een keer eerder voor gebeld. Hij zou daar nog een keer voor langskomen. Maar tijdens een bezoek aan huis kwam hij plotseling met een contract op de proppen. Dat was verrassend. Na enig uitleg gaf hij aan dat ik er rustig over na kon denken. Vervolgens belde hij mij op. En had ik besloten het te doen.”

   EN HIERMEE GAAT EEN JONGENSDROOM IN VERVULLING?

“Dat lijkt mij duidelijk. Iedereen wil het hoogste bereiken.”

   ENIG IDEE WAT FC ZWOLLE VAN JE VERWACHT?

“Daar heb ik nog met niemand over gesproken. Nee. Ook nog niet met Jan Everse. Maar ik ga ervan uit dat ze mij hebben gehaald voor een positie centraal in de achterhoede.”

   JE HEBT EEN FANTASTISCHE TRAP IN JE LINKERBEEN. WELKE PUNTEN MOET JE VERBETEREN OM IN HET BETAALD VOETBAL TE SLAGEN?

“Ik mis wat snelheid. Normaal liep Cees dat wel dicht. Daarnaast moet ik lichamelijk wat sterker worden. Kan vooral van pas komen in duels”.

  HET SCHEELDE EEN FRACTIE VAN EEN SECONDE OF JE HAD DOS OP DEZELFDE WIJZE VERLATEN ALS JAAP STAM. HOE WANHOPIG WAS JIJ IN DE 95-STE TEGEN DE ZUIDVOGELS?

“Ik hoorde van mijn vader dat enkelen al in de auto zaten, maar weer terug zijn gekomen. Wij hadden het zelf ook niet meer verwacht. De tweede helft waren wij beter, maar kansen kregen wij niet. Zuidvogels heeft ook weinig kansen gehad. Natuurlijk hoop je op beter, maar als je naar 95 minuten nog met 1-0 achterstaat sta je met een been in de eerste klasse.”

  HOE VAAK HEB JE DAT VERGELIJK MET STAM GEHOORD?

“In de DOS-kantine enige tientallen keren. Nee, als voetballer word ik niet vergeleken met hem. Wel qua postuur. Toen hij bij DOS wegging was hij ook wat iel.”

  HOE KIJK JIJ OP DIT SEIZOEN TERUG? VOOR DE SUPPORTERS WAS HET OP DIE 6-0 NA VRIJ TELEURSTELLEND.

“Er waren nog wel een paar leuke wedstrijden. Op zich heb je wel meer punten gehaald als vorig seizoen. Dus op dat punt hebben wij het goed gedaan. Na de winterstop zijn wij helemaal naar beneden gekelderd. Vorig jaar was die p/d-wedstrijd een beloning, dit jaar een straf.”

   MAAR HOE KAN HET DAT JULLIE ZO HARD NAAR BENEDEN ZIJN GEKELDERD?

“Daar hebben wij het zelf ook over gehad. Nee. Dat had niets te maken met het aangekondigde vertrek van Van Dijkhuizen. Sinds de terugkeer in de hoofdklasse hebben wij dat ieder seizoen nog gehad. Het eerste jaar kenden wij een heel sterke eerste seizoenhelft en het tweede seizoen was dat andersom.”

  ER ONTSTOND NA DE WEDSTRIJD OM DE ZILVEREN BAL TEGEN KHC OPROER IN JULLIE KLEEDKAMER. HOE ZIJN JULLIE DAAR ALS GROEP MEE OMGEGAAN EN WAT VOND JEZELF VAN DIE ACTIE?

“Op het verhaal van Jan de Vries reageerde de groep goed, maar het verhaal van Koos Westendorp sloeg minder aan. Toen hebben wij tegen elkaar gezegd dat wij als groep er alles voor zouden doen om in de hoofdklasse te blijven. Persoonlijk interesseerde het mij niet zoveel. Sommige spelers reageerden wel. Dat het niet goed ging wisten wij zelf ook wel. Daarvoor hoeft men de kleedkamer niet in.”

  IN HOEVERRE HEEFT DEZE “AFFAIRE” MEEGESPEELD VOOR CEES OM BIJ DOS TE VERTREKKEN?

“Geen idee. Het kan, maar ik kan daar niet op antwoorden. Dat hij volgend seizoen niet meer bij DOS speelt heeft ook mij verrast.”

  BEN JIJ NOG BENADERD DOOR EEN ANDERE AMATEURCLUB?

“Ja. WHC. Dat was nog voor dat FC Zwolle contact met mij opnam. Ze nodigden mij uit voor een gesprek maar daar ben ik niet op ingegaan. Ik had het goed naar mijn zin bij DOS.”

  JE LIJKT ZO KOEL MAAR NA DAT JE DE STRAFSCHOP IN DE FINALE OM DE ZILVEREN BAL TEGEN GO-AHEAD HAD BENUT GING JE UIT JE DAK.

“Toen Joseph zijn strafschop moest nemen werden er oerwoudgeluiden gemaakt en toen ik hem moest nemen werd er Zwolse mongolen gezongen. Het deed mij goed dat beide strafschoppen er in zijn gegaan. De sfeer tussen de spelers van Go-Ahead en DOS is niet zo slecht als jullie denken. In het veld gaat het er weliswaar hard aan toe. Maar na de wedstrijden zoeken wij elkaar in de kantine op en is van strijd geen sprake meer. Zo als het hoort dus.”

  WAT GA JE VOLGEND SEIZOEN NU MISSEN?

“De spelers waar je altijd mee hebt gevoetbald. Jongens waarmee van jongs af aan – vanaf de pupillen – mee hebt samengespeeld.”

  DE HOOFDKLASSE C ZIET ER VOLGEND SEIZOEN VRIJWEL HETZELFDE UIT. WAT ZIJN JE VERWACHTINGEN VOOR DOS KOMEND SEIZOEN?

“Ik denk dat ze het moeilijk gaan krijgen. De spelers die zijn gekomen ken ik niet. Daar kan ik niet over oordelen. Hopelijk weet DOS zich te handhaven.”

  WIL JE NOG WAT KWIJT AAN DE LEZERS VAN DEZE SITE?

“Ik wil jullie toch bedanken voor de steun. Want jullie staan er altijd met een vaste groep. Het zou nog mooier zijn als alle DOS supporters bij elkaar zouden gaan staan. Dat geeft nog meer steun.”

  SPREKEN WIJ AF DAT JE VOLGEND SEIZOEN NOG EEN KEER MEEWERKT AAN EEN INTERVIEW?

“Dat komt goed. Natuurlijk doen wij dat. Ik ben ook nog lid van DOS en dat blijf ik.”

===========================================================================================================

   TOP